+31 6 41 62 71 22

Inspiratiesessie Persoonlijkheidsproblematiek

Inspiratiesessies zijn bedoeld om mensen te inspireren rond een specifiek thema. Een bijeenkomst duurt circa 2 uur en is interactief qua karakter. We streven naar herkenbaarheid. Herkenbaarheid geeft vertrouwen en vertrouwen is de doorgang naar leren. Een inspiratiesessie is leuk, speels, interactief, met  humor en licht confronterend. Aan de hand van filmpjes, verhalen, voorbeelden en opdrachten wordt het publiek betrokken.

Wat is een persoonlijkheidsstoornis?

Iemand met een gezonde persoonlijkheid is in staat zijn of haar gedrag aan te passen aan de omstandigheden en de situatie. Kortom te reageren op een manier die passend is binnen de situatie. Wanneer iemand extreme variaties van ‘gewone’ karaktertrekken vertoont en zich daarom niet meer goed kan aanpassen aan de omgeving, spreken we van een persoonlijkheidsstoornis.

Iemand is bijvoorbeeld extreem jaloers, extreem verlegen, extreem perfectionistisch of extreem gevoelig voor kritiek en ervaart daardoor allerlei problemen in het dagelijks leven. Als iemand wél extreme persoonlijkheidstrekken vertoont, maar er is géén sprake van persoonlijke problemen of problemen in de werk- of sociale omgeving mag je niet spreken van een stoornis. De diagnose persoonlijkheidsstoornis kan alleen gesteld worden door een diagnostisch bevoegd specialist.

Het gedragspatroon wordt zichtbaar op 2 of meer van de
volgende terreinen:

•cognities (wijze van waarnemen en interpreteren
van zichzelf anderen en gebeurtenissen)

•affecten (adequaatheid van emotionele reactie)

•functioneren in contact met anderen

•beheersing impulsen

Hierdoor ontstaan er allerlei conflicten. Binnen de werksfeer, het gezin of het sociale leven. Hoe en wat precies kom u ik graag vertellen tijdens de Inspiratiesessie Persoonlijkheidsproblematiek.

Neem contact met mij op