+31 6 41 62 71 22

Training Weerbaarheid

Van sommige personen wordt gevonden dat zij niet voldoende weerbaar zijn. Of je twijfelt aan je eigen weerbaarheid. Tegenwoordig kan het best lastig zijn je weerbaar op te stellen, binnen je sociale kring, relationele sfeer of beroepscontext. Hierdoor is de training onder andere geschikt voor: mensen in de zorg en dienstverlening, onderwijs. Maar ook voor scholieren in het basis- en voortgezet onderwijs.

‘Weerbaar’ is echter een breed en algemeen begrip. Wat er mee wordt bedoeld is dat je in staat bent om tegenstand te bieden. Dit kan zowel op een fysieke als mentale manier. Fysieke en Mentale Weerbaarheid wordt zowel los van elkaar als geïntegreerd aangeboden. En kan zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden.

“Fysieke Weerbaarheid: Zelfverdediging”

Wanneer men zich niet weerbaar kan opstellen is er meestal een gebrek aan assertiviteit. Iemand die assertief is valt op door zijn/haar duidelijke toon, aanwezigheid (present zijn), stelt grenzen en durft vragen te stellen. Deze persoon zal op anderen overkomen als iemand met zelfvertrouwen. Hierdoor ontwikkelen assertieve mensen de volgende eigenschappen:

  • De persoon is in staat om hechte relaties met andere mensen te ontwikkelen.
  • Hij/zij kan voorkomen dat anderen misbruik van hem of haar maken.
  • Hij/zij kan positieve én negatieve gedachten uiten zonder dat hierbij een schuldgevoel, stress of angst ontstaat. Ook worden andermans rechten hierdoor niet geschonden.

Wil jij je weerbaar(der) kunnen opstellen? Of heb je andere vragen, stel deze gerust

Neem contact met mij op